Prima victorie a protestatarilor: Guvernul român abrogă ordonanța

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

OUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată, a anunţat, sâmbătă, premierul român Sorin Grindeanu, care a precizat că va demara o consultare cu partidele pornind de la forma actuala a ordonanţei, exceptând pragul de 200.000 de lei prevăzut la abuzul în serviciu, pentru a o pune în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

„Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. (…) Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. (…) S-a creat un clivaj în societate”, a declarat premierul României.

El a precizat că foloseşt termenul de ”abrogare” pentru că acesta a fost folosit de către preşedintele Iohannis, însă Guvernul urmează să stabilească exact procedura care va fi folosită.

Se întâmplă după trei săptămâni de ample proteste în România. Manifestațiile au căpătat o amploare și mai mare acum 5 zile, în seara în care Guvernul a adoptat OUG. Sute de mii de români au ieșit de atunci, seară de seară în stradă, pentru a se opune acestei decizii.

Și astăzi în stradă sunt câteva sute de mii de români, care cer în continuare și demisia Guvernului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...