Linkuri accesibilitate

Lanț uman în jurul Parlamentului de la București (VIDEO Adrian Ianovici)


ALDE ar sprijini eventuala abrogare a Ordonanței de urgență, iar televiziunile anunță o iminentă declarație de presă a premierului Grindeanu

Sâmbătă, la București, au fost reluate protestele împotriva Ordonanței de urgență care amendează codurile penale și dezincriminează parțial abuzul în serviciu. Primul protest a fost ce al copiilor, inițiat de comunitatea „Corupția Ucide” și intitulat „Educație pentru democrație - Lecția de educatie civică".

Mii de oameni au plecat după aceea în marș din fața guvernului la clădirea Parlamentului, fosta Casă a Poporului a lui Ceaușescu, unde au format un lanț uman.

La acest marș a participat și corespondetul Europei Libere Adrian Ianovici.

Între timp, televiziunile din România anunță că premierul Sorin Grindeanu ar putea anunța în această seară abrogarea Ordonanței de urgență, contestată de sute de mii de români.

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), aflată la guvernare, s-a distanțat deja de poziția inflexibilă a partenerilor social-democrati în ce privește posibila abrogare a ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a scris pe pagina de Facebook a partidului că eventuala adoptare a Ordonanței va permite discuții serioase cu segmente largi ale societății.

„România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituții și autorități și va fi nevoie de o abordare lucidă și nepartizană pentru a găsi o rezolvare la această problemă. De aceea, voi propune de îndată tuturor celor interesați, partide, reprezentanți ai societății civile, mediul economic, să ne așezăm la aceeași masă", a precizat Tăriceanu, citat de Agerpres.

XS
SM
MD
LG