Iranul a început sâmbătă exerciții militare ce includ rachete

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Iranul a început sâmbătă exerciții militare ce includ rachete, după reizbucnirea tensiunilor cu Statele Unite, au anunțat sâmbătă Gardienii Revoluției, armata iraniană de elită, informează AFP.

Aceste exerciții au ca obiectiv să arate „pregătirea totală în confruntarea cu amenințările” și „sancțiunile umilitoare” contra Iranului anunțate vineri de Statele Unite, a indicat site-ul Gardienilor Revoluției, Sepahnews.

Diferite tipuri de sisteme radar și rachete de fabricație locală, precum și centre de comandă vor fi testate în timpul acestor exerciții, adaugă site-ul.

Anunțul intervine în ziua următoare impunerii noilor sancțiuni americane împotriva Iranului, ca răspuns mai ales la un tir de rachetă balistică la 29 ianuarie, care a provocat furia președintelui american Donald Trump și a noii sale administrații.

La scurt timp după anunțarea acestor noi sancțiuni, Iranul a asigurat că va acționa într-o manieră „reciprocă” vizând „indivizi și companii americane” care sprijină grupuri „teroriste”.

În vizită sâmbătă la Tokyo, secretarul american al apărării James Mattis a declarat că Iranul este „cel mai mare stat care susține terorismul în lume”, potrivit Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...