Actualitate

Războiul ruso-ucrainean. Lupte violente în Donbas

Poziția armatei ucrainene a fost bombardată în ultimile 24 de ore de 114 ori, cu lansatoare de rachete multiple de tip “Grad”. În urma bombardamentelor au fost ucişi 4 militari ucraineni iar 17 au fost răniţi. Mai multe case au fost distruse, iar oamenii au rămas fără apă şi fără căldură. Activitatea şcolilor din regiune a fost suspendată. Noaptea trecută o clădire în care se presupune că se afla un depozit cu muniții a explodat în centnrul Donețkului. Valul undei de șoc a aruncat în aer mai multe mașini şi a rănit mai mulți civili.

Conform unei declarații a ministrului de externe din Kiev, forțele pro-ruse au atacat pozițiile combatanților ucraineni cu lansatoare de rachete multiplie, cu artilerie grea, tancuri și cu mortiere, toate fiind interzise de acordul de la Minsk.

Fostul lider al teroriștilor din autoproclamata Republică Doneţk, Igor Strelkov, consideră că Donețkul ar putea fi scos de sub ocupaţia pro-rusă dacă ucrainenii ar lua orașul cu asalt. Într-un interviu pentru presa rusă acesta a spus că cele mai bune cadre ale Armatei Federaţiei Ruse care operau în Donbas au fost relocate în Siria. Astfel Kievul a avut posibilitatea de a se folosi de slăbirea contingentului militar pentru a comasa în regiune mai multe batalioane tactice.

Este pentru prima dată din 2014 încoace când forțele pro-Kiev au atacat cu succes pozițiile separatiste, provocând astfel pierderi masive în rândul separatiștilor.  

 

Sursa: 10TV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *