Un fost premier al Norvegiei a fost reţinut la Washington după un mic dejun cu Donald Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier norvegian Kjell Magne Bondevik a declarat că a fost reţinut timp de o oră pe aeroportul din Washington, pentru că avea o viză de intrare în Iran pe paşaport – un incident pe care l-a descris drept provocator, relatează France24.

„Nu există niciun motiv să îţi fie teamă de un fost şef de Guvern, care a fost în vizite oficiale de mai multe ori în această ţară, inclusiv la Casa Albă”, a spus Bondevik, în vârstă de 69 de ani, pentru postul norvegian de televiziune TV2.

Bondevik, care a avut două mandate de premier, în perioada 1997-2005, a declarat că autorităţile americane l-au reţinut timp de o oră şi l-au interogat în legătură cu viza de pe paşaportul său diplomatic.

Iranul este una dintre cele şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană ai cărei cetăţeni nu au dreptul să intre pe teritoriul Statelor Unite, în concordanţă cu decretul controversat semnat de Trump.

În prezent şef al organizaţiei pentru drepturile omului Oslo Centre, Bondevik a zburat marţi în Statele Unite pentru a participa la un eveniment anual de la Washington D.C., numit „Mic-dejun pentru rugăciune naţională”. La eveniment a participat şi preşedintele american Donald Trump.

„Se pare că, dacă numele acestei ţări (Iran – n.red.) sau al altor ţări apare, ieşi în evidenţă”, a subliniat fostul premier. „Este o suspiciune complet nejustificată. Cred că este destul de provocator”, a adăugat Bondevik.

Fostul lider creştin-democrat s-a întors vineri în Norvegia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...