Aviaţia americană, la un pas de revoltă: Dacă nu primim mai mulţi bani, din vară rămânem la sol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fără o finanţare adecvată, din vara acestui an, aviatorii americani ameninţă să ţină aeronavele la sol.

Comandantul adjunct al Aviaţiei, lt.gen. Jon Davis, a fost cel care a făcut cunoscută nemulţumirea piloţilor. „Dacă nu primim mai mulţi bani, vom înceta să zburăm din iulie sau august”, a anunţat acesta într-un interviu acordat Defense News.

Piloţii americani efectuează în acest moment mai multe ore de zbor decât cele prevăzute în bugetul temporar aprobat de Congres, iar fondurile ameninţă să se epuizeze înainte de sfârşitul anului fiscal, în septembrie.

„Am depăşit deja cu 8 procente bugetul alocat pentru orarul de zbor. Zburam după programul stabilit şi nu mă înşel dacă spun că vom ajunge la limită cu banii”, a mărturisit Davis.

Fără o rectificare bugetară aprobată de Congresul american, banii necesari îndeplinirii misiunilor ar putea să se dovedească insuficienţi începând cu al doilea semestru al acestui an, a explicat Davis, menţionând că o finanţare la nivelul celei din 2016 nu va fi de ajuns.

„Sunt încrezător că nimeni nu ne va cere să rămânem la sol”, a mai spus comandantul adjunct din corpul de aviaţie.

Subfinanţarea este o problemă cu care aviaţia militară americană se confruntă încă din 2012, acesta fiind şi ultimul an în care piloţii au reuşit să efectueze toate orele de zbor aprobate în programul de instruire.

Anul trecut s-au înregistrat mai multe incidente în zbor la aterizarea aeronavelor, iar comisiile de experţi au arătat că majoritatea accidentelor au fost cauzate de erori umane, fapt care poate fi pus pe seama lipsei de experienţă a piloţilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...