Lukașenko îl sfidează din nou pe Putin: Nu avem nevoie de așa ceva

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că nu vede justificarea pentru deschiderea unei baze militare ruse la Bobruisk. Declaraţia a fost făcuta în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, potrivit TASS.

„Ce sens are din punct de vedere militar această bază? Nu avem nevoie de așa ceva aici. Această bază și avioanele pe care ei (ruşii) vor să le așeze, este o demonstrație”, a spus el.

Lukașenko a subliniat că consideră că este oportun ca Rusia să transfere aeronave militare pentru Belarus, în locul construirii bazei aeriene.

În septembrie 2015, președintele rus, Vladimir Putin, a cerut Ministerului rus al Apărării, cu participarea Ministerului de Externe, să poarte discuții cu Belarus, și la finalul acestora să semneze un proiect de acord între cele două țări privind înfiinţarea pe teritoriul Belarusului a unei baze aeriene ruse.

„Avem piloți excelenţi, avem o școală excelentă. Nu luptăm mai rău pe avioane militare. Daţi-ne 20 de avioane, că doar suntem un grup unit”, a spus el.

De asemenea, Lukașenko a spus că Belarus nu se va alătura NATO.

„Nu suntem Ucraina, nu suntem anti-ruşi, noi nu aspirăm la NATO”, a spus el.

Potrivit lui, el nu are nicio teamă că Rusia ar putea ocupa Belarus.

„Nu va fi niciun război, dar vom apăra țara și independența noastră”, a adăugat el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...