(VIDEO) Imagini neobişnuite în Emiratele Arabe Unite: Un fenomen bizar meteorologic a lovit ţara

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciile de meteorologie din Emiratele Arabe au lansat o alertă de condiții meteo nefavorabile din cauza unei furtuni marcate de ninsori rare și rafale de vânt puternice, care au provocat prăbușirea unei macarale pe artera principală din capitala Dubai, informează vineri France Presse, citată de Agepres.

Vântul suflă cu viteze de 75/80 km pe oră în întreaga țară, în timp ce pe muntele Jebel Jais, din emiratul Ras Al Khaimah, a nins, ceea ce este un fenomen rar. Zăpada a atins 10 cm în unele locuri, spre bucuria a numeroși localnici, care au urcat pe acest munte de 1.911 metri, făcând fotografii în mijlocul fulgilor de zăpadă și postându-le pe rețelele de socializare. Însă temperatura a scăzut la mai puțin de 2 grade Celsius pe acest munte, iar autoritățile au trebuit să închidă accesul pentru a evita accidentele.

Autoritățile au cerut, de asemenea, șoferilor să conducă cu prudență din cauza rafalelor de vânt și vizibilității reduse, iar locuitorilor să limiteze deplasările și să evite apropierea de marea foarte agitată.

La Dubai, o macara s-a prăbușit pe strada Sheikh Zayed, artera principală a orașului, rănind o persoană și provocând un incendiu care a distrus trei mașini, a anunțat Biroul de Informare al Guvernului. Traficul a fost întrerupt cât timp echipele de intervenție au degajat molozul.

Din cauza furtunii, organizatorii au anulat etapa a 4-a a Turului ciclist al Dubaiului, programată vineri.

Emiratele Arabe Unite au o climă tropicală și deșertică, cu precipitații puține și temperaturi care nu scad de regulă sub 10 °Celsius.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...