În ciuda dimensiunilor uriaşe ale copilului, femeia l-a născut rapid,  la doar o oră după ce i s-a rupt apa, neavând timp nici să ajungă la spital aşa cum plănuiseră. Ea şi-a născut fiul în holul casei sale cu ajutorul soţului ei, Adam, în timp ce cumnata ei, care venise să-i ia pe ceilalţi trei copii ai cuplului, a sunat la salvare  să cheme ambulanţa.

„Aveam două variante. Puteam să nasc în maşină în drum spre spital sau acasă şi m-am gândit că mai bine este să-l nasc acasă. M-am aşezat pe covorul din hol lângă uşa de la ieşire, şi eram foarte speriată pentru că dacă se întâmpla ceva eram doar pe mâinile lor. Sonya lua sfaturi de la paramedici prin telefon, în timp ce Adam mă ajuta să nasc şi îmi spunea când să împing”, a povestit femeia.

„Nu reuşeam să-i scoatem capul, se blocase, dar Nina şi-a schimbat poziţia şi atunci am început să-i văd sprâncenele, iar apoi restul corpului a ieşit uşor. El a scos imediat nişte sunete şi atunci am ştiut că e bine”, a povestit şi soţul. Imediat cum a născut, a ajuns şi ambulanţa şi mama şi fiul au fost duşi la spital.

Obstetricianul Michael Gannon, care a avut grijă apoi de mamă şi copil, a declarat pentru un ziar local  că riscurile unei astfel de naşteri erau uriaşe, însă a felicitat cuplu pentru modul în care s-a descurcat.  „Acesta este un copil extrem de mare şi sunt bucuros că nu am fost nevoit să-l aduc eu pe lume”, a glumit medicul. „Felicitări tatălui pentru modul în care s-au descurcat şi, de asemenea, a fost un efort uriaş pentru mamă”, a mai spus acesta, precizând că micuţul este perfect sănătos.

Băieţelul a venit pe lume mai devreme cu trei zile, iar dimensiunile lui de 6 kilograme şi 59 de centimetri i-au şocat pe medici. Un copil normal are la naştere în jur de 3,3 kilograme şi 50 centimetri.

Nina a povestit că de o naştere la fel de rapidă a avut şi la cel de-al doilea copil, cu care la fel nu a ajuns la spital şi l-a născut în maşină.