Examinarea în fond a dosarului Platon încă nu a început: Astăzi s-au examinat cererile depuse în cadrul ședințelor preliminare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Examinarea în fond a dosarului Platon încă nu a început, iar în ședința de astăzi s-au examinat doar cererile depuse în cadrul ședințelor preliminare. Declarațiile aparțin avocatului omului de afaceri, Eduard Rudenco.

Potrivit acestuia, la ședința de astăzi s-a prezentat un nou avocat, cu care Veaceslav Platon a încheiat un contract. Avocatul a cerut timp pentru a face cunoștință cu această cauză penală, încă demersul a fost respins de completul de magistrați. Judecătorii au considerat că noul apărător a lui Platon poate face cunoștință cu acest dosar pe parcursul examinării cauzei penale. Avocatul a dat recuzare acestui complet de magistrat, însă recuzare care a fost respinsă de un alt complet de judecători, care a reexaminat cererea.

Rudenco spune că magistrații au demonstrat încă o dată imparțialitatea și angajamentul politic în acest dosar.

Următoarea ședință va avea loc miercuri la ora 11:00 la Judecătoria Buiucani.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...