(foto, video) Fenomen bizar pe coastele Australiei. Meduzele au invadat apele golfului Deception

jelly_14671600

Mii de meduze albastre şi-au făcut apariţia în golful Deception din districtul Queensland, după ce culoarea apei oceanului a luat o culoare nefirească, şocînd localnicii şi experţii în biologie marină, scrie realitatea.net.

O localnică mărturisește că a început să făcă fotografii după ce a observat că nuanţa apei se schimbă progresiv. „Când ne-am apropiat, am observat că era vorba de meduze. Arătau ca o folie de protecție cu bule, desfăşurată de-a lungul plajei”, a spus femeia.

Deşi această specie de vietăți marine cu venin moderat este des întâlnită în regiune, meduzele nu au fost văzute niciodată în număr atât de mare.

 

 

Bilogul marin Lisa-Ann Gershwin susţine că fenomenul a fost cel mai probabil cauzat de o serie de factori, incluzând încălzirea apei, abundenţa de nutrienţi, sau absenţa prădătorilor; de asemenea, vânturile nordice şi mareea au putut contribui şi ele la apariţia fenomenului: „(…) erau înghesuite una lângă alta. Au creat o mare de meduze albastre.”

Persoana care a făcut descoperirea susţine că au început să intre în putrefacţie şi să împrăştie un miros neplăcut. Biologul marin a menţionat că se vor usca în curând, sau vor fi consumate de păsări.

 

Jellyfish-on-Gold-Coast

IMG_4023-small

jelly_14671600

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente