Mesaje ping pong pe Facebook între Maia Sandu și Andrian Candu. „Nu vreau să o umilesc”

maia sandu candu

După ce Andrian Candu a prezentat inițiativa legislativă cu privire la tichetele de masă, Maia Sandu vine să critice inițiativa și să menționeze că aceasta ridică mai multe semne de întrebare. La rândul său, speakerul nu s-a abținut să nu comenteze declarațiile liderei PAS și a acuzat-o pe populism.

„Aflăm că guvernarea, fiind preocupată de soarta poporului, a decis să-l ajute, oferindu-le oamenilor… tichete de masă. Proiectul de lege a ridicat mai multe semne de întrebare, lumea întrebând-se ce scheme ascund de data aceasta deputații PD-ului. Dacă e atât de promițătoare inițiativa cu tichetele de masă, le propun deputaților să înceapă cu ei. Să-şi ia suplimentele grase în formă de tichete în valoare de 45 de lei şi să mănânce la una din cantinele sociale. Asta i-ar ajuta să se apropie de popor mai mult decât schimbarea sistemului electoral”, menționează Maia Sandu.

Lidera PAS consideră că această inițiativă deschide ușa pentru evaziuni fiscale și este umilitoare pentru cetățeni, pentru că oamenii au nevoie de salarii mai mari pe care să le cheltuie așa cum vor ei, iar guvernarea trebuie să asigure un mediu de afaceri atractiv, care să permită afacerilor să se dezvolte și să devină competitive pentru a putea oferi angajaților salarii mai bune.

După ce Maia Sandu a publicat mesajul pe pagina sa de Facebook, președintele Parlamentului nu s-a abținut să îi dea o replică: „Aș fi vrut să mă abțin și să nu-i răspund doamnei Maia Sandu, tocmai să nu o umilesc în fața cetățenilor pentru noua gafă făcută. Însă cred că astfel de abordări manipulatoare trebuie taxate dur, mai ales când ascund intenții populiste care vin să blocheze un beneficiu pentru oameni”.

Candu menționează că după ce ar fi încercat să blocheze Acordul cu FMI, în speranța că cetățenii vor rămâne fără pensii și salarii, și o criza socială i-ar deschide drumul spre putere, Maia Sandu recidivează: „De această dată o supăra propunerea privind tichetele de masă, care pe lângă beneficiile pe care le poate aduce în mod direct oamenilor, combate și fenomenul salariilor la plic, implicit, evaziunea fiscală. Să înțeleg că doamna Maia Sandu preferă salariul în plic? Sau să înțeleg din comentariul și critica doamnei Sandu că astfel ea critică și autoritățile Franței, Italiei, Cehiei, României și altor state unde funcționează sistemul tichetelor de masă, blamându-i de incompetență și că urmăresc să promoveze evaziunea fiscală. Sau aceste state își umilesc cetățenii? Pot să înțeleg criza de idei prin care trece, înțeleg și obsesia ei față de Partidul Democrat, dar nu înțeleg ce are împotriva cetățenilor. Un fel de politică la PAS?!”.

Amintim că la 1 februarie, Andrian Candu a prezentat mediului de afaceri proiectul inițiativei legislative cu privire la tichetele de masă. Potrivit acestuia, tichetele de masă vor putea fi utilizate exclusiv pentru cumpărarea produselor alimentare, la prezentarea buletinului de identitate. Tichetele vor putea fi utilizate în magazine alimentare, cantine, restaurante sau cafenele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente