Actualitate

Care e numărul maxim de ore pe care ar trebui să le petreci săptămânal la serviciu pentru a nu-ţi deteriora sănătatea

În medie, în România se lucrează 40 de ore pe săptămână. Cu toate acestea există mulţi angajatori care impun ore suplimentare.

O cercetare realizată recent în Australia a scos la iveală faptul că peste 39 de ore de muncă pe săptămână pot deveni dăunătoare pentru angajaţi, după ce au fost analizate răspunsurile a peste 8000 de subiecţi, scrie mic.com.

„Orele lungi de muncă pot afecta sănătatea mintală şi fizică a unei persoane. Oamenii pierd din vedere importanţa unui stil de viaţă alimentar sănătos şi uită să-şi acorde atenţia necesară“, a declarat cercetatorul Dr. Huong Dinh pentru Daily Mail.

Conform autorilor studiului, efectele sunt deosebit de dăunătoare în special pentru femei, care oricum au foarte multe activităţi şi după programul de lucru. Din acest motiv , aceştia sugerează ca săptămâna de lucru să fie diferită pentru cele două sexe. Aceştia cred că femeile ar trebui să lucreze cu cel puţin două ore mai puţin decât bărbaţii, până când aceştia încep să se implice mai mult în treburile casnice şi în îngrijirea copiilor.

Prin urmare, autorii studiului sugerează ca bărbaţii să lucreze 43.5 de ore pe săptămână, în timp ce femeile 38 de ore. În cadrul studiului, cercetătorii le-au adresat subiecţilor o serie de întrebări pentru a detecta simptomele de nervozitate şi depresie, precum şi sentimentele de fericire şi mulţumire, fiind luate în calcul etnia, venitul familiei, obiceiurile membrilor – cum ar fi fumatul – şi starea de sănătate.

Angajaţii cu un volum mare de muncă au început să resimte probleme de sănătate mintală la aproximativ 34,5 ore pe săptămână. Autorii studiului susţin ideea de reanalizare a reglementărilor în privinţa numărului de ore impuse angajaţilor, luându-se în calcul diferitele sarcini ale bărbaţilor şi femeilor şi modul în care este afectată egalitatea la locul de muncă.

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *