Bulgarii organizează, la Sofia, un protest de solidarizare cu românii care cer abrogarea Ordonanței

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe rețeaua de socializare Facebook se anunță un protest în capitala Bulgariei, Sofia, de solidarizare cu manifestanții din România care cer abrogarea Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale. Evenimentul ar urma să aibă loc duminică, simultan cu protestul din țara noastră.

Demonstrația va fi pașnică, iar manifestanții vor avea cu ei drapelurile Bulgariei, al României și al Uniunii Europene și pancarte în limbile bulgară, română, sau engleză, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Dacă România ar face un pas înapoi în lupta împotriva corupției, ar fi un semn foarte rău pentru Bulgaria. Succesul României din ultimii ani reprezintă una dintre puținele speranțe că este posibil ca și aici supremația legii să funcționeze. Susținătorii status quo-ul din Bulgaria se înfioară de fiecare dată când menționez justiția din România. Este foarte important ca românii să reușească să demonstreze că ce au câștigat în ultimii ani este ireversibil. Vin să sprijin românii din Sofia, care au organizat o demonstrație în solidaritate cu evenimentele din țara lor”, se arată în anunț.

Protestele din România față de decizia Guvernului, de a modifica prin ordonanță de urgență codul penal, a scos în stradă peste 150 de mii de oameni și joi seară în mai multe orașe de peste Prut.

Un marș de protest de solidarizare se anunță în acest sens și la Chișinău. Pe Facebook circulă mai multe mesaje prin care cetățenii sunt îndemnați să vină în această seară, la ora 18:00, la monumentul domnitorului Ștefan Cel Mare, pentru a se solidariza cu manifestațiile de peste Prut.

Peste 300.000 de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, au protestat miercuri seară, în toată România, față de deciziile Guvernului în domeniul Justiției.

Protestele au continuat și joi seară, când pe străzile orașelor au ieșit în jur de 150 de mii de oameni. Aceștia sunt hotărâți să protesteze până ce actele normative vor fi anulate.

Guvernul român a adoptat, în ședința de marți, acte normative privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, precum și pentru modificarea codurilor penale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...