Oportunitate pentru toți tinerii. Program de burse și participare la școli de vară în Letonia

letonia
Foto: marion.com.md

Republica Letonia, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Educațională, oferă burse de studii pentru anul academic 2017-2018 precum și oportunități de participare la școli de vară.

Programul oferă burse pentru studiu de 10-11 luni pentru studenți, masteranzi, dar și doctoranzi care sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Actele necesare pentru procesul de aplicare:

#1. CV în format Europass;
#2. Scrisoare de motivare;
#3. Copia diplomei de studii;
#4. Copia a două scrisori de recomandare;
#5. Planul de studiu;
#5. Certificat ce confirmă cunoașterea limbii;
#6. Copia unui act de identitate.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, programele disponibile dar și formulare, puteți citi AICI. Data limită de aplicare este 1 aprilie.

1

Programul oferă și burse de cercetare cu durata de până la 5 luni. Mărimea bursei este de 30 de euro pe zi și 300 de euro lunar pentru cazare. Persoanele care vor aplica trebuie să stea în Letonia pe toată perioada cercetării. Absența mai mult de 14 zile va determina încetarea programului. La cerere se pot oferi și cămine studențești, însă costurile de transport nu vor fi acoperite. Mai multe detalii puteți găsi AICI. Data limită de aplicare este 1 aprilie.

Tinerii pot participa și la școli de vară. Dosarul trebuie să cuprindă CV-ul și scrisoarea de motivare. Cuantumul bursei pentru școala de vară este de 711 euro, însă persoanele trebuie să își acopere costurile de transport până în Letonia. Detalii puteți citi AICI. Dosarul va putea fi depus în perioada 1 martie – 4 mai.

Atenționăm că bursele pentru studii de licență și master sunt acordate pentru 1 an academic – maxim 10 luni, cu posibilitatea prelungirii pentru un alt an. Bursele pentru studii de master în domeniul filologiei, literaturii, culturii sau istoriei letone, pot fi acordate pentru 2 ani academici – durata întregului program de master.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente