Simona Halep s-a retras de la Sankt Petersburg, înaintea fazei sferturilor de finală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a retras vineri din turneul WTA de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 710.900 dolari, înaintea meciului din sferturile de finală, cu rusoaica Natalia Vihlianțeva.

Halep, în vârstă de 25 de ani, urma să joace, în sferturile de finală, împotriva rusoaicei Natalia Vikhlyantseva (19 ani, locul 115 WTA), sportivă venită din calificări.

„Sunt foarte dezamăgită că a trebuit să mă retrag din sferturile de finală, azi, dar genunchiul meu nu este OK”, a declarat principala favorită a turneului dotat cu premii totale de 710.900 dolari.

„După ultimul meu meci am simțit o durere și cred că era riscant să continui să joc aici. M-am simțit foarte bine la St. Petersburg Ladies Trophy. Am avut șansa de a vizita locuri faimoase ca Muzeul Faberge — care este uimitor. Orașul și turneul sunt frumoase și abia aștept să revin aici. Să sperăm că data viitoare voi fi sănătoasă și voi juca mai bine”, a mai spus Halep.

La Sankt Petersburg, Halep a intrat direct în turul a doilea, fază în care a învins-o pe croata Ana Konjuh cu 6-4, 7-6 (2).

În aceste condiții, Simona Halep a devenit incertă pentru meciul de Fed Cup cu Belgia, care este programat pe 11 și 12 februarie, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Turneul WTA Premier de la Sankt Petersburg se dispută pe suprafaţă dură în sală şi este dotat cu premii totale în valoare de 776.000 de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...