Un laureat al Nobelului pentru Pace îl critică pe Trump pentru ordinul privind imigranții: „Copiii nu sunt un pericol”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace și activistul pentru drepturile copilului Kailash Satyarthi a făcut joi apel la președintele american Donald Trump să îi protejeze pe copiii imigranților fără documente care trăiesc în SUA și să îi primească în continuare pe refugiații care fug de războaie, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, Trump a emis un ordin executiv care suspendă pentru 120 de zile primirea de refugiați, interzice venirea refugiaților sirieni pe termen nedeterminat și impune o suspendare de 90 de zile a accesului cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane. El a amenințat de asemenea că îi va expulza pe cei circa 11 milioane de imigranți ilegali care trăiesc în SUA.

„Sper, îmi doresc și fac apel la el (Donald Trump — n.r.) să asigure securitatea, în orice situație, pentru copiii așa-numiților imigranți ilegali care trăiesc în SUA. Copiii nu sunt un pericol pentru nimeni în lume, iar protecția lor contribuie la o lume mai bună”, a declarat Satyarthi pentru Reuters.

„Povestea de succes a Americii a fost construită de oamenii care au ajuns acolo de peste tot din lume”, a afirmat el în marja Summitului Mondial al Laureaților Premiului Nobel pentru Pace de la Bogota.

„Sper că această poveste nu va fi uitată”, a adăugat el.

Satyarthi, activist indian laureat în 2014 cu Premiul Nobel pentru Pace împreună cu adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, a spus că minorii care au fugit de război se confruntă cu un risc ridicat de a cădea victime ale muncii forțate, exploatării sexuale și traficului de persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...