Tinerii antreprenori sunt invitați să beneficieze de proiecte de finanțare cu porțiunea de grant

tineri-in-afaceri

Proiectele de finanțare destinate tinerilor antreprenori din mediul rural sunt oferite în cadrul Programului Național de Abilitate Economică a Tinerilor (PNAET) și, deja, pot fi accesate la filialele FinComBank, aflate pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Valoarea unui proiect este de până la 300.000 MDL, inclusiv grant neramburasbil de 40% din suma totală a acestuia, fără dobândă.

Pentru accesarea proiectelor PNAET sunt eligibili tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care desfășoară activități antreprenoriale în afara Chișinăului, în orice domenii, inclusiv agricultură, producție sau prestări servicii. Din creditul PNAET pot fi finanțate investiţiile de procurare de echipamente şi utilaje de producere și acordarea de servicii în sectorul rural, pentru întreprinderi micro existențe sau noi înființate. Creditul este oferit până la 5 ani, cu stabilirea perioadei de grație, în funcție de tipul afacerii.

„Tinerii antreprenori sunt așteptați să apeleze cu înceredere la FinComBank. Suntem banca orientată spre construirea parteneriatelor prospere și de lungă durată, căci, bunăstarea clienților noștri este interesul nostru prioritar.”, afirmă Elena Stovbun, director-adjunct Departamentul Dezvoltarii Businessului FinComBank.

Până în prezent, FinComBank a finanțat în cadrul programului PNAET 260 de proiecte destinate tinerilor antreprenori, valoarea totală a acestora fiind de cca 86 mln.

Programul PNAET are scopul de a valorifica oportunităţile disponibile pentru crearea afacerilor, prin accesul antreprenorilor tineri din spaţiul rural la cunoştinţe şi finanţare.

Pentru informații suplimentare despre proiect accesați fincombank.com. Lista filialelor o găsiți aici. De asemenea, puteți suna la telefonul (+373-22) 26-99-99 sau să scrieți un e-mail pe [email protected].

FinComBank a fost înființată în anul 1993 este una din băncile comerciale universale lider din Republica Moldova. FinComBank oferă un spectru larg de servicii bancare corporative, investiţionale și de asigurare atât cetăţenilor locali, cât şi persoanelor străine. Printre clienții FinComBank se numără persoane fizice, businessul micro, mic şi mijlociu, la fel şi întreprinderile mari, care reprezintă toate sectoarele de bază a economiei țării. Pe parcursul mai multor ani banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia pentru investiţii străine private (Overseas Private Investment Corporation (OPIC), FinComBank este membru al Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP), precum şi al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, faza I și II (PACI, PACII).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente