Știri de ultimă oră de la unicul portal din lume care este în limba moldovenească

Русия-ва-ынвинже-e1480677734119-960×460

„Русия ва ынвинӂе тотул!” (trad „Rusia va învinge totul”) este titlul unei știri postate pe unicul portal din lume care este în limba moldovenească cu grafia chirilică. Pe atât de absurd titlul, pe atât de absurd este și conținut acestor „evenimente din jurul Nistreniei”.

După ce la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon, a fost schimbată limba oficială a site-ului președinției din română în „moldovenească” a mai rămas să facă un pas ca să „traducă” informațiile în grafia chirilică. Nu că i-am da o sugestie, dar să ne imaginăm pentru o clipă cum ar arată informația prezentată în acest stil.

În acest context, precizăm că în articolul publicat pe gazeta.gospmr.org se pune accentul pe faptul că „Rusia va înfrunta orice sancțiune și politica bazată pe sancțiuni este sortită eșecului și își lasă amprenta pe economia acelor țări care au introdus măsuri restrictive.

Astfel, acest portal descrie și alte evenimente care s-au desfășurat în SUA, Turcia și UE. Unul este și campania electorală a lui Trump. Ultimul este descris ca fiind agresiv și sever, „nu este deloc un miliardar alb și pufos”.

Pentru alte noutăți „picante” accesați gazeta.gospmr.org.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente