Marș de protest, astăzi, în Capitală; Chișinăul se solidarizează cu Bucureștiul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poporul moldovenesc vrea să trăiască fără corupţia. Moldovenii anunţă protest de solidaritate, cu manifestanţii din România.

Protestele din România față de decizia Guvernului, de a modifica prin ordonanță de urgență codul penal, a scos în stradă peste 150 de mii de oameni și joi seară în mai multe orașe de peste Prut.

Un marș de protest de solidarizare se anunță în acest sens și la Chișinău. Pe Facebook circulă mai multe mesaje prin care cetățenii sunt îndemnați să vină în această seară, la ora 18:00, la monumentul domnitorului Ștefan Cel Mare, pentru a se solidariza cu manifestațiile de peste Prut.

Peste 300.000 de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, au protestat miercuri seară, în toată România, față de deciziile Guvernului în domeniul Justiției.

Protestele au continuat și joi seară, când pe străzile orașelor au ieșit în jur de 150 de mii de oameni. Aceștia sunt hotărâți să protesteze până ce actele normative vor fi anulate.

Guvernul român a adoptat, în ședința de marți, acte normative privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, precum și pentru modificarea codurilor penale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...