(LIVE VIDEO) A treia seară de proteste în toată România; Peste 100 de mii de oameni în stradă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oamenii ies din nou în stradă în Bucureşti şi în mai multe oraşe din România, pentru a treia seară consecutiv, după adoptarea ordonanţei de urgenţă care a modificat codurile penale. Miercuri seara, 150.000 de oameni au ieşit pe stradă în București, într-un protest de o amploare fără precedent după 1989.

20:45: Numărul protestatarilor crește cu mare rapiditate. La această oră, la București sunt peste 40 de mii de oameni. Proteste masive mai sunt la Cluj (20 de mii), Timișoara (10 mii), Sibiu (10 mii), Iași (7 mii). În peste 40 de orașe se protestează la această oră.

20:00: În această seară la București sunt în jur de 20 de mii de oameni. La Timișoara pe străzi au ieșit 7 mii de cetățeni, proteste ample mai având loc la Cluj, Iași, Ploiești, dar și alte orașe.

Protestatarii încep să se adune în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar zeci de oameni continuă să vină spre locul protestului.

Sute de mii de oameni au protestat aseară în Bucureşti şi în peste 40 de oraşe din România faţă de modificarea Codurilor Penale. A fost cea mai amplă manifestaţie din ultimii 25 de ani.

La Bucureşti au fost 150 de mii de protestatari care au cerut, mai ales, retragerea ordonanţei care dezincriminează abuzul în serviciu şi demisia Guvernului.

La un moment dat, protestul paşnic a degenerat, după ce câteva persoane au aruncat cu sticle, pietre şi petarde în forţele de ordine.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat dur la modul în care au intervenit ministerul de Interne şi jandarmii aseară în Piaţa Victoriei. A cerut explicaţii în scris ministrului de Interne Carmen Dan.

Serviciul Român de Informatii a anunţat că a informat atât ministerul de Interne, cât si Poliţia şi Jandarmeria despre pregătirea unor manifestări violente la protestul din Piaţă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...