Euro NCAP face un raport al celor 20 de ani de muncă. Testele sale au salvat mii de vieţi

Organizaţia Euro NCAP aniversează şi a făcut publică o sinteză a celor 20 de ani de muncă din momentul fondării sale în 1997.

Potrivit unui raport publicat pe pagina sa oficială, în toată această perioadă de teste s-a reuşit salvarea a peste 78.000 de vieţi omeneşti.

Experţii, care îşi au sediul central în Bruxelles, anunţă că din 1997 şi până în prezent au fost supuse crash testelor circa 1.800 de automobile şi au fost alcătuite 630 de clasamente.

Pentru toate aceste lucruri au fost cheltuiţi peste 160 de milioane de euro, nefiind luat în considerare costul maşinilor distruse.

Vezi şi: (video) Euro NCAP a numit trei cele mai sigure maşini ale anului

Prima serie de teste ale Euro NCAP au avut loc chiar în 1997. Atunci au participat automobile compacte: Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Fiat Punto, Nissan Micra, Vauxhall Corsa, Renault Clio şi Rover 100.

Atunci, rating-ul maxim avea patru stele, iar în prezent sunt cinci.

Polo şi Fiesta s-au ales atunci cu trei stele. Punto, Micra, Corsa şi Clio au luat două stele din patru, iar Rover a fost evaluat la doar o stea – cel mai slab rezultat.

Totodată, nici unul dintre modele nu a reuşit să adune două stele la testul de protecţie a pietonilor.

Primul model care s-a ales cu cea mai mare notă din partea Euro NCAP a fost sedanul Volvo S40. Modelul a fost testat după cinci luni de la crash testele hatchback-urilor sus menţionate.

Vezi aici ultimele teste realizate de Euro NCAP: (video) Euro NCAP: Volvo S90 şi V90 au primit cinci stele. Ford Mustang a dezamăgit din păcate

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/