Potrivit celor de la NASA, aceste noi imagini oferă un nivel al detaliilor fotografiate de două ori mai mare, comparativ cu precedentele fotografii. Apropierea la care s-a aflat sonda în momentul realizării fotografiilor permite cercetătorilor să studieze fragmente mici de circa 480 de metri — de mărimea unei clădiri înalte de pe Terra.

Şefa echipei care coordonează misiunea de fotografiere a sondei Cassini se declară impresionată de imaginile trimise de sondă. ''Ca persoană care a planificat realizarea fotografiilor iniţiale de pe orbita stabilă a planetei — cele mai detaliate perspective ale noastre asupra inelelor din ultimii 13 ani — sunt surprinsă de cât de îmbunătăţite sunt detaliile acestei noi colecţii'', a declarat Carolyn Porco, de la Space Science Institute din Boulder, statul Colorado.

Ulterior, sonda Cassini va realiza fotografii pentru a oferi perspective din zona de interior, în timp ce va orbita între inele şi planeta Saturn. Sarcina finală a sondei, care implică călătoria între inele şi planetă pe parcursul a încă 22 de orbite, este aşteptată să înceapă la sfârşitul lunii aprilie în acest an, încheie portalul digitaltrends.com.