Apă Canal anunţă: Datornicii vor rămâne fără apă potabilă până nu-şi achită restanţele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consumatorii din capitală care înregistrează datorii pentru serviciile de apă și canalizare riscă să fie debranșați.

Despre asta anunţă „Apă-Canal Chișinău” într-un comunicat, menţionând că debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă potabilă ar fi cea mai eficientă metodă pentru a disciplina consumatorii rău-platnici.

În urma primirii avizelor de debranşare, majoritatea datornicilor, au posibilitate ca în termen de 5 zile, să achite datoria. În doar câteva zile, aceştia îşi achită restanţele. Dar, spre regret, sunt cazuri când unii consumatori nu achită serviciile oferite şi sunt debranşaţi.

Termenul achitării serviciilor ACC este indicat în factură. Pentru agenţii economici este stabilit termenul de 15 zile de la primirea facturilor, pentru populaţie, achitarea serviciilor poate fi efectuată până în ultima zi a lunii. În cazul înaintării avizelor de debranşare, în termen de 5 zile, se purcede la debranşare.

Astfel, doar la data de 1 ianuarie 2017, faţă de operator – S.A. ”Apă-Canal Chişinău”, au fost înregistrate datorii în sumă de circa 285 mln lei de la consumatorii care nu şi-au onorat obligaţiunile de achitare a serviciilor de apă şi de canalizare. Nemijlocit pentru anul 2016, a fost înregistrată suma datoriei de circa 20,5 mln lei, din care 9,9 mln lei populaţia.

Datornicii vor rămâne fără apă potabilă până nu-şi vor achita restanţele. Pentru a beneficia de serviciile ACC, consumatorii rău-platnici vor fi nevoiţi să achite nu doar datoria înregistrată, ci şi cheltuielile privind debranşarea/rebranşarea la sistemul de alimentare cu apă potabilă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...