Aplică la Founder Institute Chișinău și lansează-ți propria afacere tehnologică

FI_comunicat

Tinerii entuziaști interesați să-și dezvolte propria idee de afacere au acum oportunitatea de a aplica la cea de-a doua ediție a programului de accelerare internațional – Founder Institute Chișinău.

Founder Institute Chișinău este un program ce se adresează în primul rând celor care au un job, dar în paralel doresc să lanseze un startup, însă până acum nu au avut curajul sau timpul necesar. Acceleratorul este unul foarte intens, dar și programat în așa fel, încât și cei care ziua trebuie să fie la job să-și poată transforma ideea într-un startup. Acceleratorul se adresează și studenților, ce vor să finalizeze studiile nu doar cu o diplomă, dar și cu o afacere lansată în timpul facultății. Participanții în cadrul programului timp de 3 luni vor frecventa sesiuni săptămânale tematice livrate de mentori internaționali și locali, vor îndeplini sarcini individuale, vor recepționa feedback și recomandări, pentru ca într-un final să-și lanseze propria afacere tehnologică.

Aplicările în cadrul Founder Institute Chisinau 2017 vor fi deschise până la data de 14 aprilie. Pentru a fi selectați în program, tinerii trebuie să treacă prin 2 etape de selecție. Prima este completarea formularului de aplicare, iar cea de-a doua etapă constă în realizarea unui test online în care se testează abilitățile antreprenoriale ale aplicantului. În program se pot înscrie tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Aplicarea poate fi completată, accesând următorul link.

Anul acesta, în desfășurarea programului vor fi implicați aproximativ 30 de mentori internaționali și locali din România, SUA, Ucraina, Olanda, Germania etc. Costul programului variază în dependență de perioada depunerii aplicării, dacă tinerii aplică până la data de 28 februarie, costul este de 250 dolari SUA, 31 martie – 275 dolari și 14 aprilie – 300 dolari. Programul propriu-zis va da start pe data de 5 mai, 2017.

 

final-03

 

Pentru a afla mai multe detalii despre program, vă puteți înscrie la Founder Institute Information Session, care va avea loc pe data de 3 februarie, ora 19.00, la Orange Monin Cafe. Mai multe detalii, aici.

Directorul local Founder Institute Chișinău, Eugeniu Gîrlă a precizat: “Noi venim cu o variantă alternativă și complementară la dezvoltarea economică a orașului nostru, dar și a carierelor tinerilor. Alternativă, pentru că în cadrul acceleratorului îți poți dezvolta propria afacere în domeniul tehnologiilor informaționale și nu doar varianta clasică de a-ți găsi un job în timpul studiilor sau după absolvire. Dar și complementară în același timp, pentru că structura acceleratorului se potrivește foarte bine pentru cei ce au job permanent, dar în paralel doresc să își lanseze un startup.”

Valentin Bragaru, absolvent Founder Institute Chisinau 2016 și director local Founder Institute ediția 2017, relatează: “Chiar dacă am avut experienţă în ceea ce privește lansarea unei companii, am ştiut că pentru a avea un impact la nivel global trebuia să utilizez o abordare nouă, mai unică, mai strategică și mai inovativă. Tocmai din acest motiv, am aplicat la Founder Institute Chișinău 2016. Astfel, am ajuns să înțeleg cum se dezvolta un produs cap-coadă, să am o stare de spirit din Silicon Valley și să-mi construiesc o platformă care are potențial de dezvoltare la nivel internațional.”

La nivel global, Founder Institute este prezent în peste 100 de orașe și 58 de țări. Graţie  programului,  participanții acestuia au lansat până acum peste 2 000 de companii, ce au creat în total 15 000+ joburi. În plus, Founder Institute are acces la o rețea globală de aproximativ 4 400 de mentori, cum ar fi – fondatorii Angry Birds, Evernote, Mint, Udemy și alții. La Chișinău, acest program a fost lansat și implementat cu succes în anul 2016, de către Dreamups Innovation Campus. În prima ediție a programului au participat 26 de tineri, 6 dintre ei fiind desemnați finaliști.

* În Republica Moldova programul Founder Institute Chișinău este susținut de către partenerul general Dreamups – Orange Moldova, implementat cu susținerea financiară a USAID.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente