De această părere este liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. „„Ceea ce a iniţiat Guvernul din România este o adevărată sfidare nu doar a statului de drept, dar şi o ameninţare la adresa democraţiei. Toţi – de la mic la mare, săteni sau orăşeni se simt în primul rând cetăţeni, care au ieşit în apărarea propriului stat”, afirmă Usatîi. „Vedem că hoţii nu au naţionalitate sau cetăţenie: fie la Bucureşti, fie la Chişinău, plahotniucii procedează exact la fel – cu şedinţe nocturne, cu aprobări secrete, cu hoţii promovate prin acte oficiale”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a mai menţionat că acţiunile democraţilor locali şi social-democraţilor români sunt dirijate de aceiaşi consilieri ai companiei americane „Podesta” – semnătura e una şi aceeaşi.

„Ei l-au învăţat pe Plahotniuc cum să aleagă Guvernul noaptea. Acelaşi scenariu l-am văzut şi aseară în România”, a adăugat primarul de Bălţi. „De ce pe noi ar trebui să ne pună în gardă intenţiile criminale ale guvernanţilor de la Bucureşti? Pentru că odată adoptate aceste norme ar putea să devină pentru plahotniucii noştri drept normă internaţională. Şi este logic ca să ne aşteptăm că vreun Serioja Sîrbu s-ar ridica în Parlament să spună că „iată uitaţi-vă care este practica internaţională”. Vă asigur că în trei mişcări această normă era să fie aprobată şi la noi”, a mai declarat liderul PN.