Actualitate

Marile grupuri politice din Parlamentul European se împotrivesc numirii lui Ted Malloch ca ambasador al SUA la UE

„UE nu poate acredita pe cineva precum Malloch, care afirmă că euro va dispărea, că Brexitul este doar începutul sfârșitului. Este imposibil să colaborăm cu o astfel de persoană’, a apreciat Manfred Weber, liderul grupului popular din Parlamentul European.

La rândul său, liderul grupului social-democrat, Giani Pittella, a spus că Ted Malloch ar trebui declarat persona non-grata în statele blocului comunitar dacă Washingtonul va decide să-l numească ambasador pe lângă UE.

În același timp, atât Weber cât și Pittella au cerut premierului britanic Theresa May să nu transforme Brexitul într-un ‘cal troian care să distrugă Uniunea Europeană’.

Pittella a mers chiar mai departe și a cerut statelor UE să-și ia angajamentul de a nu-l invita pe președintele american Donald Trump în Europa, până când acesta din urmă nu-și revizuiește opinia despre blocul comunitar.

În cadrul întrevederii avute săptămâna trecută cu premierul Theresa May, Donald Trump a salutat ‘minunatul’ Brexit și a estimat că vor mai fi state din UE care vor alege să părăsească blocul comunitar.

Eurodeputații care s-au manifestat luni împotriva numirii lui Malloch ca ambasador pe lângă UE au criticat și deciziile prin care Trump a interzis temporar intrarea în SUA a refugiaților (pe termen nedefinit pentru sirieni) și a cetățenilor din șapte state musulmane considerate bastioane ale terorismului, membrii legislativului de la Strasbourg considerând că astfel de poziții sunt contrare valorilor europene.

AGERPRES.RO 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *