(foto) Continuă acțiunea de salvare a lebedelor de pe Nistru. Acestea sunt hrănite de autorități

17

Angajații Agenției ”Apele Moldovei” și Inspectoratului Ecologic de Stat se deplasează săptămânal la Năpadova, r.Florești, pentru a hrăni lebedele adăpostite temporar peochiurile rămase neînghețate de pe fluviul Nistru.

Pentru ca lebedele să nu ducă lipsă de hrană, autoritățile de la Chișinău trimit o dată pe săptămână saci cu cereale, mâncarea fiind colectată în cadrul unei campanii organizate de către Agenția „Apele Moldovei”.

Astfel, miercuri, reprezentanții Agenției au adus șase saci cu hrană pentru păsări – concentrat de porumb și grâu, care a fost împrăștiată pe gheață lângă ochiurile de apă, de-a lungul malului Nistrului, pentru a fi accesibilă unui număr cât mai mare de lebede. Localnicii din Năpadova, în special elevii și profesorii, de asemenea vizitează zilnic păsările migratoare pentru a le hrăni.

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a menționat că liniștea de care se bucură în absența vânătorii, contribuie eficient la creșterea populației de păsări și, implicit, îmbunătățirea întregii faune sălbatice.

244

2

11

14

18

19

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente