Ghimpu se ţine de glume pe seama lui Dodon: Vreau „drapel roșu cu capul lui”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce preşedintele ţării, Igor Dodon, a anunţat astăzi că va propune o inițiativă privind instituirea prin lege a drapelului roșu cu cap de bou drept „Drapelul Istoric al Moldovei”, liderul PL, Mihai Ghimpu, nu a întârziat să vină cu o sugestie pentru acesta.

Astfel, într-o postare pe Facebook, Ghimpu îi sugerează lui Dodon ca pe „Drapelul Istoric al Moldovei” să fie lipit chiar capul preşedintelui ţării.

„Dodon propune drapel roșu cu cap de bou, iar eu propun drapel roșu cu capul lui Dodon”, a comentat Mihai Ghimpu.

Astăzi, şeful statului a propus ca ziua de 2 februarie să fie declarată zi oficială de sărbătoare în care să fie marcată „statalitatea” Moldovei, iar drapelul roșu cu cap de bour să fie instituit prin lege drept „Drapelul Istoric al Moldovei”.

„Avem cu ce ne mândri, suntem un popor cu istorie de secole. Vin cu o propunere către societatea civilă și mediul academic. Să examineze ca data de 2 februarie să fie introdusă în lista sărbătorilor oficiale ale Republicii Moldova. Denumirea o putem gândi împreună „Ziua Statalității”. Și a doua inițiativă este să examinăm posibilitatea aprobării prin lege a Drapelului Istoric al Moldovei. Cunoaștem drapelul roșu cu cap de bou. Președintele va veni cu astfel de inițiative sper că în următoarele săptămâni”, a declarat Igor Dodon în cadrul ceremoniei de acordare a distincțiilor de stat.

Medalii au fost oferite unor persoane care au contribuit la consolidarea statalității Moldovei, în opinia preşedintelui.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...