Cinci membri ai grupării „Machena”, reținuți pentru trafic de droguri; Afacerea era condusă din pușcărie de interlopul Moscalciuc Vladimir

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gruparea „Machena” iese din nou la rampă. Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, au fost reținute fiind suspectate de comercializarea drogurilor.

Grupul criminal era condus de Moscalciuc Vladimir, alias „Machena”, care se află în detenție în peniten-ciarul Nr. 11 din Bălți.

Deținutul coordona activitățile ilegale din instituția penitenciară și dirija activitatea de acumulare a mijloa-celor financiare și materiale ilegale întru susținerea organizației criminale „Machena” și a deținuților peni-tenciarului. Totodată, acesta introducea în penitenciar substanțe narcotice de la persoane aflate la libertate.

doi membri activi ai grupării criminale, anterior condamnați, aflându-se la libertate, aveau rolul de a acu-mula mijloace bănești și substanțe narcotice pentru vistieria organizației criminale. De asemenea, aceștia racolau persoane din municipiul Bălți și alte raioane adiacente, în vederea atragerii în activitățile criminale și acumularea mijloacelor financiare ilegale.

Astfel, la 1 februarie curent, forțele de ordine au reținut membrii grupului implicat în activitatea infracțio-nală, iar în rezultatul perchezițiilor au fost identificate și ridicate substanțe narcotice, seringi, arme albe, mijloace bănești obținute pe cale infracțională, purtători electronici de informație, înscrisuri de ciornă și alte obiecte relevante cauzei penale.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, dacă persoanelor li se va dovedi vinovăția, aceștia riscă închi-soare de la 8 la 15 ani.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală necesare documentării cazului și acumulării probelor ce ar prezenta interes pentru cauza penală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...