Primarul de Iași și vicepreședinte PSD se solidarizează cu protestatarii; Cere demisia Ministrului Justiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD şi lider al filialei Iaşi a partidului, cere abrogarea urgentă a OUG de modificare a codurilor penale şi demisia lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei. Chirica a făcut declaraţia într-o conferinţă de presă la Iaşi, în timp ce la Bucureşti începea şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

”Am ales de la începutul carierei mele politică să spun adevărul şi să nu-mi fie ruşine să mă uit în ochii ieşenilor, ai membrilor de partid şi ai conştiinţei mele”, a afirmat Chirica în conferinţa de presă.

El a spus că, în calitate de lider al PSD Iaşi, le propune lui Liviu Dragnea şi Guvernului Grindeanu să abroge ”la fel de urgent ordonanţa de urgenţă 13”, să propună proiect de lege Parlamentului, să facă o dezbatere publică, să consulte specialiştii şi societatea civilă.

”Propun Guvernului şi lui Liviu Dragnea să abroge urgent ordonanţele şi să prezinte un proiect de lege în Parlament. Să se facă dezbatere serioasă, iar Parlamentul să decidă”, a declarat Mihai Chirica.

Primarul municipiului Iaşi a cerut ”să se refacă pactul social şi politic cu românii”.

”Cer demisia ministrului Florin Iordache, singurul responsabil de haosul din aceste zile. Avem nevoie de oameni competenţi”, a mai spus liderul PSD Iaşi.

Vicepreşedintele PSD a mai afirmat că Liviu Dragnea este un om puternic, dar că îi reproşează că nu ascultă de sfaturile celor care contează.

”Îi cer să corecteze greşelile comise. Vreau ca PSD să poată merge mai departe. Nu cred că Sorin Grindeanu trebuie să plece. Nu trebuie să se ajungă la anticipate”, a mai afirmat Chirica.

El a mai precizat că declaraţiile sale nu reprezintă un act de curaj, ci unul de demnitate.

”Cred în actul de justiţie. România nu trebuie să fie nici a penalilor, dar nici a procurorilor”, a adăugat Chirica.

Chirica a mai spus că pe 11 decembrie românii au ales un Parlament, dar că la câteva săptămâni se discută foarte puţin despre programul de guvernare şi mult despre legi care vizează justiţia.

”Guvernul este aproape paralizat, iar România are nevoie de stabilitate. Într-un mod nejustificat am ajuns la o situaţie tensionată, ca în anul 1989. E foarte multă confuzie şi prea multă tensiune. Asistăm la un blocaj indus artificial, iar eu am decis să spun adevărul şi să nu-mi fie ruşine în faţa membrilor de partid”, a declarat Mihai Chirica.

”Trebuie refăcut pactul social şi politic cu românii. Cer demisia ministrului Florin Iordache, singurul responsabil de haosul din aceste zile. Avem nevoie de oameni competenţi”, a mai spus liderul PSD Iaşi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...