Donald Trump îşi dă arama pe faţă. Reality-show în Biroul Oval

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ceea ce ar fi trbuit să fie un dialog cordial între noul preşedinte american şi liderul Australiei – unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai SUA – a degenerat într-o cascadă de reproşuri şi discuţii în contradictoriu.

Discuţia dintre cei doi a constat în mustrări ale lui Trump aduse lui Malcom Turnbull, prim-ministrul australian, pentru acordul de a accepta 1.250 de imigranţi, iniţiat în timpul administraţiei lui Obama, continuând cu laude de sine în legătură cu succesul său electoral la scrutinul din noiembrie, anul trecut.

Ceea ce se aştepta a fi o convorbire de cel puţin o oră între cei doi lideri, s-a terminat brusc după 25 de minute, din decizia lui Donald Trump care i-a transmis prim-ministrului australian „Ziua bună, amice!”

La un moment dat, Trump a menţionat că discutase în prealabil cu încă patru lideri mondiali, printre care şi Vladimir Putin, însă dialogul lui cu Turnbull a fost „de departe cea mai prost@.

Atitudinea preşedintelui american a fost catalogată potrivită mai degrabă pentru reality-show-rile în care a apărut, nu şi în diplomaţie.

Oficialii americani au menţionat că Trump s-a comportat similar în conversaţiile cu liderii altor ţări, incluzând preşedintele mexican, însă dintre toţi, situaţia cu Turnbull a fost cea mai frapantă, având în vedere relaţiile diplomatice excelente dintre cele două ţări, de până acum.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...