(video) O studentă din Moldova se numără printre câștigătoarele unui concurs internațional din Coreea de Sud

Nastea

O tânără din Bender a câștigat premiul întâi la categoria video în cadrul concursului „Talk Talk Korea — 2016”, la care au participat aproximativ 30 de mii de participanți din 150 de țări. Creativitatea și talentul tinerei au fost răsplătite printr-o călătorie în Coreea de Sud.

Anastasia Tihonova este studentă la Colegiul de Arte din Bender și este pasionată de cultura coreeană, pasiune pe care o are de cinci ani și de care și-a molipsit întreaga familie și prietenii. Tânăra visa de mult timp să viziteze capitala Coreei de Sud, Seulul, iar când a dat de anunțul pentru concurs nu a ezitat și a aplicat.

Participanții la concurs au fost invitați să vorbească despre Coreea într-o altă formă: foto, video, benzi desenate și cărți poștale. Organizatorii au pus accentul pe viziunea străinilor asupra culturii și tradițiilor coreene. Anastasia a decis să realizeze un scurt metraj despre tradițiile coreene într-o familie moldovenească, iar creația i-a fost apreciată de juriu. Videoul câștigător îl puteți viziona mai jos:

Televiziunea din Bender a realizat un reportaj despre Anastasia și călătoria ei. În cadrul acestuia ea a declarat: „În Coreea, familia este foarte respectată, lor le place când toată familia este împreună. Așa că am decis să arăt într-un scurtmetraj modul în care Coreea a afectat familia mea. Cultura coreeană nu este o pasiune doar pentru mine, această țară le este pe plac și surorii mele și părinților. Și am reușit să reflectez aceste sentiment în film”.

Vizita în Coreea a devenit o amintire frumoasă și un moment important în viața tinerei. Anastasia este sigură că aceasta nu este ultima vizită acolo. Acum își dorește să câștige premiul concursului „K-Pop Festival 2017”, care constă într-o vizită de șapte zile în Coreea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente