(video) Ştiai asta? Iată ce se întâmplă dacă acţionezi frâna de mână electronică în timpul mişcării

Cunoaştem foarte bine că în majoritatea automobilelor moderne, constructorii renunţă la vechea manetă de acţionare a frânei de mână şi o înlocuiesc cu un buton electronic, economisind în acest mod spaţiu.

Dar v-aţi pus vreodată întrebarea, ce s-ar întâmpla dacă aceasta ar fi apăsată în timpul mişcării maşinii? Un şofer a decis să realizeze acest experiment şi să ne arate un răspuns.

În locul tradiţionalei manete de lângă scaunul şoferului, care îi mai ajuta pe unii să se distreze în curbe, a apărut un buton care trebuie ridicat cu un deget. Dar dedesubt ce s-a schimbat?

În schimbul unor cabluri care acţionează asupra roţilor posterioare, au apărut altele care sunt conectate la calculatorul de bord şi la nişte motoare electrice care fac parte din mecanismele de frânare posterioare.

Ştim că o maşină care stă pe loc sau este oprită va include automat frâna de mână electronică. Însă ce se poate întâmpla în mişcare?

Vezi şi: (video) Este sau nu necesar să tragi frâna de mână apăsând mereu butonul? Iată răspunsul

Un bărbat pe nume Mike a încercat acest lucru pe sedanul său Ford Fusion, produs în 2015. Accelerând până la 65 de km/h şi acţionând butonul despre care vorbim, maşina a aplicat singură frânarea în cazuri de urgenţă.

În realitate, sistemul electronic a acţionat frânele automat până la oprirea definitivă a maşinii, după care a inclus frâna de mână.

Acest lucru este făcut pentru siguranţă şi pentru a anticipa cazurile în care apăsarea pe pedala de frână nu oferă niciun rezultat. În timp ce automobilul frânează de urgenţă după acţionarea frânei de mână electrice, se aprind automat şi stopurile pentru ca ceilalţi participanţi la trafic să reuşească să reacţioneze la timp.

Sursă: popmech

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/