Andrei Năstase nu exclude posibilitatea unor proteste faţă de „regimul hibrid” Plahotniuc-Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase se declară solidar cu protestatarii din România şi nu exclude că, în curând, moldovenii ar putea ieşi în stradă, nemulţumiţi de „regimul hibrid” Plahotniuc-Dodon.

Comentând protestele din România, Năstase declară că nimic nu e mai periculos pentru un stat, decât un regim corupt antipopular, iar protestele de la Chişinău ar fi avut o altă istorie dacă moldovenii ar fi fost susţinuţi de România.

„Au reușit penalii lor să confiște definitiv protestul oamenilor civilizați în pofida sprijinului enorm al acestora din partea oficialilor europeni? Sunt încrezător că nu. Acum un an, când noaptea era regină la Chișinău, atenționam public occidentul de pericolul dublelor standarte și că nimic nu e mai periculos pentru un stat, decât un regim corupt antipopular. Dacă am fi avut atunci barem sprijinul României în lupta noastră cu Plahotniuc, astăzi Republica Moldova era un stat liber de corupție și sărăcie, iar penalii din România nu mai ajungeau să aplice împotriva justiției și statului de drept român mijloacele penalilor noștri nepedepsiți, semănători și asigurători de stabilitateă, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA se declară solidar cu protestatarii din România şi promite că, în curând, moldovenii ar putea ieşi în stradă, nemulţumiţi de „regimul hibrid” Plahotniuc-Dodon.

„Noi am rezistat și mai rezistăm fără vreun sprijin extern împotriva unei guvernări hibrid, Plahotniuc-Dodon, corupte și geopolitice. Vom rămâne în continuare solidari, alături și de frații noștri de peste Prut, inclusiv prin proteste. La Chișinău protestele încă nu au fost confiscate de la cetățeni. Și acestea vor fi reluate”, se mai arată într-un mesaj al lui Andrei Năstase.

Guvernul social-democrat din România s-a confruntat miercuri seară cu manifestații de o rară amploare în întreaga țară unde sute de mii de persoane au denunțat decizia sa de a relaxa legislația anticorupție, inițiativă criticată, de asemenea, în străinătate, transmit AFP, EFE și Reuters.

Potrivit EFE, care citează TVR, vreo 100.000 persoane au înfruntat temperaturile negative în Piața Victoriei din capitală, în fața sediului guvernului, strigând, printre altele, “Hoții!”, “Rușine!”, “Demisia!”. A fost cea mai masivă manifestație din București din ultimii 25 de ani, după revenirea la democrație, adaugă AFP, iar Reuters apreciază că numărul participanților a fost între 130.000 și 150.000.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...