Băsescu face clarificări după anunţul de pe Facebook: Nu îmi dau demisia, o să caut unul ca mine

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Traian Băsescu a susţinut miercuri după-amiază o conferinţă de presă, în care a ţinut să clarifice mesajul postat marţi seara pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte susţine că a fost înţeles greşit şi că nu-şi va da demisia din funcţia de preşedinte al PMP, ci e vorba doar de „o predare graduală a atribuţiunilor şi de pregătirea partidului pentru alegerile din 2019 şi 2020″.

Succesorul ideal, în viziunea lui Traian Băsescu, ar fi… „unul ca mine”.

„Am înţeles că unii în presă mi-au anunţat demisia. Vă rog să luaţi mesajul de pe Facebook şi să constataţi că vorbesc despre o predare graduală a atribuţiunilor şi de pregătirea partidului pentru alegerile din 2019 şi 2020″, a spus Băsescu, conform Mediafax.

„Bănuiesc că nu mă mai vede nimeni candidând prin 2019 la europarlamentare sau prin 2020 la Parlamentul României. O să mai caut unul ca mine”, a continuat râzând preşedintele PMP.

În ceea ce priveşte o eventuală fuziune cu PNL, Băsescu exclude această variantă, dar recunoaşte că va semna moţiunea de cenzură.

„Vreau să se înţeleagă foarte bine că nu suntem în remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moţiunea de cenzură. Am văzut speculaţii că vom fuziona cu PNL ne va înghiţi PNL. Vă rog să vă scoateţi din calculatoarele dumneavoastră o astfel de posibilitate. Nu vom face nicio fuziune. Partidul şi-a creat platforma de pe care să crească pentru 2019 şi 2020″, a conchis acesta.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a fost înfiinţat în luna ianuarie a anului 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...