(LIVE VIDEO) Românii au ieșit din nou în stradă; Jumătate de milion de oameni în mai multe orașe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mii de oameni protestează miercuri seară în întreaga Românie faţă de modificarea codurilor penale.

22:00: În acest moment 150 de mii de oameni sunt la București, iar la Cluj 40 de mii. În Timișoara și Sibiu sunt câte 20 de mii de oameni, iar la Iași 10 mii. În alte 40 de orașe au ieșit românii în stradă.

20:40: Potrivit Realitatea TV, la această oră sunt 100 de mii de oameni în stradă la București și 200 de mii în toată țară. În peste 50 de orașe ale României s-a ieșit în stradă.

20:00: Sunt 60 de mii de oameni la București și peste 80 de mii în toată țara. În 46 de localități din România se protestează.

La această oră sunt în jur de 15 mii de oameni în fața Guvernului de la București. Manifestaţii sunt la Craiova, Constanţa, Iaşi, Oradea, Braşov, Timișoara și Cluj.

Ei solicită demisia actualului Guvern și alegeri anticipate, chiar dacă scrutinul parlamentar din România a avut loc acum o lună și jumătate. „PSD, ciuma roșie!”, este sloganul cel mai des auzit printre protestatari.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Prevederea privind termenul de 6 luni până la care pot fi făcute denunţuri privind săvârşirea unor infracţiuni intră în vigoare de la momentul publicării ordonanţei în Monitor.

Peste 12.000 de oameni au protestat aproape cinci ore la Bucureşti, marți noapte, în faţa Guvernului. Alte câteva mii au fost în alte orașe. Ministrul Justiţiei a făcut anunţul care a dezlănţuit demonstraţiile după 22:00, iar documentul a fost publicat în timp record: era trecut de unu noaptea când s-a întâmplat asta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...