Apple devansează Samsung şi devine cel mai mare furnizor mondial de smartphone-uri de top

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Apple a depăşit Samsung în cel de-al 4-lea trimestru din 2016 şi a ocupat poziţia de cel mai mare furnizor mondial de smartphone-uri de top, potrivit firmei de cercetare în tehnologie Strategy Analytics.

Apple a vândut estimativ cu 800.000 de unităţi mai mult decât Samsung, ajungând la un total de 78.3 milioane pe trimestru, oferind o cotă de piaţă de 17.8%, comparativ cu Samsung care a avut 17.7%. Desigur, rezultatele au fost influenţate în mare parte şi de retragerea de pe piaţă a phablet-ului Note 7, din cauza exploziilor bateriilor, iar un astfel de rezultat era mai mult decât aşteptat, scrie noobz.ro.

Dacă gigantul sud-coreean nu ar fi fost nevoit să retragă de pe piaţă în cel de-al 4-lea trimestru din 2016 2.5 milioane de terminale Note 7, cu siguranţă la această oră ar fi condus detaşabil topul furnizorilor modiali de smartphone-uri de top.

Chiar dacă pentru ultimul trimestru din 2016 Apple a avut rezultate mai bune decât Samsung, pe tot anul trecut gigantul din Cupertino a stat în spatele Samsung, cu o cotă de piaţă de 14.5 %, Samsung ajungând la 20.8%.

Potrivit statisticilor realizate de specialiştii din tehnologie, producătorul chinez Oppo a crescut cu 99% de la an la an şi ocupă locul 4 în topul anului 2016 cu 5.7% în spatele Huawei care are 9.3%. Industria smartphone a crescut per ansamblu cu 3.3%, de la 12.2% în 2015.

Chiar dacă Samsung nu a avut un sfârşit de 2016 aşa cum ne-am fi dorit, cel mai probabil compania va domina în cel de-a 2-lea trimestru al 2017, o dată cu lansarea smartphone-ului flagship Galaxy S8.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...