Facebook atacă televiziunea clasică; Va dezvolta o aplicație pentru decodoarele set-top box

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Facebook Inc dezvoltă o aplicație pentru decodoarele TV de tip set-top box, inclusiv pentru sistemul Apple TV creat de grupul Apple, a anunțat The Wall Street Journal, citând surse familiarizate cu acest proiect, informează Reuters.

De asemenea, Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, se află în discuții cu mai multe companii media pentru a obține licențe aferente unor programe de televiziune în format lung, a anunțat, marți, cotidianul The Wall Street Journal.

O aplicație pentru decodoarele TV de tip set-top box ar aduce platforma Facebook mai aproape de universul jocurilor video și de publicitatea video, scrie News.ro.

Convingerea publicitarilor de a cumpăra mai multe reclame video reprezintă un element crucial pentru strategia Facebook de creștere a veniturilor, deoarece astfel de reclame sunt mai apreciate de advertiseri decât reclamele bazate pe text și fotografii.

Live video a devenit, de asemenea, un serviciu extrem de competitiv pe rețelele de socializare, iar companiile media concurează între ele pentru a transmite în direct pe internet evenimente sportive majore și conținuturi video în exclusivitate de la diverse gale frecventate de celebrități, precum galele premiilor Oscar și Grammy.

În aprilie, Facebook și-a extins serviciul său de video live, denumit Facebook Live – un ”pericol” potențial pentru televiziunea clasică terestră -, oferindu-i un loc proeminent în cadrul aplicației și dezvoltând apoi o serie de funcții pentru ca utilizatorilor să le fie mai ușor să opereze căutări online și să publice comentarii în timp real pe acest serviciu video.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...