După ce au bătut alarma, Guvernul a decis să premieze moldovenii cu performanțe la Olimpiada de la Rio

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sportivii moldoveni care s-au clasat pe primele 8 poziții la Olimpiada de la Rio încă nu au primit banii ce li se cuvin, asta chiar dacă de la competițiile sportive a trecut deja jumătate de an. După ce sportivii au atras atenția că autoritățile nu și-au onorat obligațiile, Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi alocarea mijloacelor financiare pentru premierea acestora.

Astfel, din fondul de rezervă al Guvernului va fi scoasă suma de 3,95 milioane de lei pentru premierea sportivilor care au obţinut performanţe remarcabile la Jocurile Olimpice din oraşul Rio de Janeiro, Brazilia, precum şi a antrenorilor şi a personalului medical ai acestora.

Citește și: Sportivii moldoveni cu performanțe la Olimpiadă încă nu au primit banii ce li se cuvin

Sportivii Zalina Margieva şi Alexandru Şpac, care s-au clasat pe poziţia a cincea, vor primi câte 600 mii de lei fiecare, halterofilul Sergiu Cechir, care a ocupat locul şase – 400 de mii, iar Larisa Marinenkova, care a fost a şaptea în clasamentul final – 300 de mii de lei.

Premierea sportivului Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la proba de Canoe simplu, a fost amânată până la confirmarea rezultatelor finale de către Federaţia Internaţională de Canoe.

Citește și: MTS explică de ce încă nu a premiat sportivii de la Rio: Nu suntem obligați să-i premiem imediat

Republica Moldova a fost reprezentantă la cea de a XXXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară şi la cea de a XV-a ediţie a Jocurilor Paralimpice de 26 sportivi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...