Andrei Năstase condamnă acțiunile Guvernului de la București: „România, apără-te”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a lansat un îndemn pentru apărarea statului de drept din România după decizia guvernului de a adopta prin OUG modificarea codurilor penale.

Năstase deplânge lovitura primită de statul de drept din România și face o comprație între tactica PSD și tehnicile lui Vladimir Plahotniuc, oligarhul care controlează guvernul de la Chișinău.

„În România statul de drept riscă să fie ucis în această noapte. Tehnicile plahotniuciste aplicate de un an încoace la Chișinău au fost preluate și la București. România, apără-te”, a scris Andrei Năstase pe Facebook.

Amintim că, Guvernul de la București a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

„Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat Iordache.

Promovarea acestor ordonanțe a provocat proteste masive în România, în ultimele săptămâni. Doar duminica trecută, potrivit presei de la București, în toată țara au ieșit în stradă aproape 100 de mii de oameni, acesta fiind cel mai mare protest în România de după revoluție.

Cei mai mulți oameni, în jur de 50 de mii, au ieșit în stradă la București. Ei au scandat „Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, „Hoţii”, „Iliescu lângă Vişinescu”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „La închisoare, nu la guvernare”, „DNA să vină să vă ia”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...