(video) Veste bună pentru salariați. Aceștia ar putea beneficia gratuit de tichete pentru masă

14607047_754755781329060_931853353128820736_n
Foto: instagram.com/restu.cz/

Adrian Candu a prezentat reprezentanților sindicatelor și patronatelor, mediului de afaceri și instituțiilor de stat, inițiativa legislativă cu privire la tichetele de masă. Tichetele de masă vor fi un supliment la salariu și vor acoperi o parte din cheltuielile pentru alimentație.

„Implementarea sistemului tichetelor de masă reprezintă o modalitate inovativă și sustenabilă pentru creșterea economică a țării, reducerea fenomenului salariilor în plic și un mijloc sigur de îmbunătățire a calității vieții și sănătății populației. Deși acest sistem este aplicat cu succes de mai bine de jumătate de secol în Europa, considerăm că este absolut necesar să discutăm cu toate părțile interesate pentru a asigura o implementare eficientă și cu impact pozitiv pentru toți participanții”, a menționat Speakerul.

Documentul prevede că acestea vor valora cât un prânz sau le vor oferi angajaților posibilitatea să cumpere produse în cafenele, restaurante, magazine alimentare sau pizzerii. Prețul unui tichet va valora 45 de lei și acesta va putea fi utilizat în societățile de alimentație publică (magazine, cafenele, restaurante, pizzerii).

Tichetele vor fi valabile exclusiv pentru produsele alimentare, excluzând băuturile alcoolice. Numărul de tichete va fi echivalent cu numărul de zile lucrate și va fi interzisă convertirea acestor tichete în bani. De asemenea va fi interzis ca angajatorul să taie suma bonului din salariu, astfel încât acestea vor fi distribuite gratuit salariaților.

În cadrul ședinței s-a pus în discuție implementarea tichetelor electronice, dar nu fizice, dar și să nu existe o valoare nominală a tichetului, astfel încât fiecare angajator să decidă ce sumă acordă fiecărui salariat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente