Şapte tineri au creat un grup infracţional: Intrau noaptea în locuinţe, imobilizau proprietarii şi furau bani// VIDEO

Șapte tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, din Chișinău și raionul Criuleni, au constituit un grup infracțional specializat în comiterea atacurilor tâlhărești şi furturi din locuințe. Timp de patru luni aceştia au comis trei tâlhării și cinci furturi din locuințe.

Fiecare din ei aveau roluri bine determinate, fiind conduși de lideri criminali care își ispășesc la moment pedeapsa în instituțiile penitenciare din țară.

Tinerii au fost reținuți de poliție la data de 30 ianuarie 2017. Șase dintre ei au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare și comercializarea drogurilor.

Potrivit cercetărilor polițienești, suspecții pătrundeau în locuințele victimilor din orașul Orhei, Căușeni, Chișinău, Cantemir, Basarabeasca și Ștefan Vodă pe timp de noapte, prin forțarea geamurilor. Ajunși în casele victimilor, suspecții îi amenințau cu o armă, un cuțit și dispozitiv electroșoc, după care le imobilizau cu un cablu și peliculă adezivă. Ulterior, sustrăgeau bijuterii din aur, mijloace bănești și alte obiecte de valoare.

Obiectele sustrase erau comercializate pe teritoriul municipiului Chișinău. De asemenea, o bună parte din bani și bunurile de preț dobândite în urma activității criminale erau distribuite în visteria criminală, ulterior fiind împărțite între membrii grupului.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe obiecte folosite la comiterea infracțiunilor și anume: pistol pneumatic și traumatic asemănător cu „Makarov”, un pachet cu bile din metal, un automobil de model ”Mercedes”, răngi metalice, două cuțite de vânătoare, opt tuburi de la pistol, pumnal de culoare neagră, o mască ”Anonymus”, telefoane mobile, cartele sim, tehnică de calcul, haine şi încălţăminte asemănătoare cu cele descrise de victime, precum şi alte obiecte care prezintă interes pe cauzele penale enumerate mai sus.

Suma pagubelor fiind estimată la peste 200 mii lei. Suspecții și-au recunoscut vina parțial, fiind reținuți pentru 72 de ore.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

[youtube id=”G4Mi8Eui52s” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.