Președintele iranian: Trump nu înțelege ce se întâmplă în jurul său. Asta va costa SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Hassan Rouhani l-a catalogat miercuri dimineaţă pe republicanul Donald Trump drept un ”novice politic” în urma semnării unui ordin executiv care interzice temporar, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, cetăţenilor din şapte ţări musulmane să intre în Statele Unite. Printre ţările vizate se numără Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen, transmite Reuters.

Teheran a anunţat deja că va lua măsuri legale, politice şi reciproce faţă de interdicţia impusă de preşedintele Donald Trump.

”Trump este nou în politică. El a fost într-o lume diferită. Acesta este un mediu complet diferit pentru el. Îi va lua mult timp să înveţe ce se întâmplă în lume şi asta va costa Statele Unite”, a declarat preşedintele Rouhani.

Preşedintele Donald Trump a semnat vineri noaptea un ordin executiv prin care suspendă pentru o perioadă minimă de 120 de zile programele de primire a refugiaţilor, opreşte pe termen nedeterminat primirea refugiaţilor sirieni şi blochează temporar, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, intrarea cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane în Statele Unite.

De asemenea, preşedintele american a promis o schimbare radicală a politicii Statelor Unite vizavi de Iran, cerând chiar anularea acordului iranian semnat de mai multe puteri globale cu Teheran.

Acest impas ar putea să încetinească considerabil eforturile preşedintelui iranian de a atrage investitori străini, precum şi implementarea acordurilor semnate anul trecut cu Boeing şi Airbus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...