Parlamentul rus a dat undă verde pentru construcţia gazoductului Turkish Stream

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Federaţiei (Senatul rus) a aprobat, miercuri, legea de ratificare a acordului convenit de guvernele Rusiei şi Turciei cu privire la construcţia gazoductului Turkish Stream, informează Itar Tass, potrivit agerpres.

Duma (camera inferioară a Parlamentului rus) a ratificat acelaşi acord în data de 20 ianuarie.

În luna octombrie 2016, Rusia şi Turcia au semnat un acord bilateral pentru construcţia conductei submarine Turkish Stream, care va transporta gaze naturale ruseşti în sud-estul Europei. Acordul prevede amplasarea a două conducte pe fundul Mării Negre, iar fiecare din cele două linii va avea capacitatea de a transporta 15,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.

La finele anului trecut, directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev, a declarat că lucrările de construcţie la secţiunea submarină a conductei Turkish Stream ar putea demara la finele lui 2017 sau, cel mai târziu, în primul trimestru din 2018.

Turkish Stream face parte din planurile Rusiei de a ocoli Ucraina, principala conductă de tranzit pentru livrările de gaze naturale ruseşti destinate Europei. Mai multe dispute între Kiev şi Moscova au condus la suspendarea livrărilor de gaze naturale ruseşti destinate Europei via Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...