Dispoziție: Licitațiile privind achizițiile publice din capitală se vor desfășura la Primăria Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Licitațiile privind achizițiile publice de către subdiviziunile Primăriei Chișinău se vor desfășura obligatoriu în sala de ședințe a acestei instituții și vor fi înregistrate video. O dispoziție în acest sens a fost semnată de edilul capitalei Dorin Chirtoacă.

Primarul spune că dispoziția a fost semnată în scopul „asigurării transparenţei şi monitorizării modului de desfăşurare a procedurilor de achiziţii publice”.

Chirtoacă a dispus, în acelaşi timp, ca procedurile de desfăşurare a achiziţiilor publice să fie înregistrate video, iar informaţia să fie stocată în cadrul unei subdiviziuni a Primăriei Chişinău.

De asemenea, începând cu 15 februarie 2017, grupurile de lucru pentru achiziţii publice din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport şi direcţiilor educaţie de sector, Direcţiei generale locativ-comunală, Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Direcţiei sănătăţii, Î.M. „Exdrupo”, S.A. „Edilitate”, Î.M. „Lumteh”, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, Î.M. „Regia Transport Electric Chişinău” şi S.A. „Apă-Canal Chişinău” vor desfăşura procedurile de achiziţii publice pentru bunuri şi servicii, cu pragul de la 150 mii lei şi pentru lucrări, cu pragul de la 200 mii lei, în Sala de şedinţe a Primăriei municipiului Chişinău.

Totodată,toate anunţurile privind procedurile de achiziţii publice iniţiate şi organizate de către autorităţile administraţiei publice ale municipiului, cu valoarea mai mare de 80 de mii de lei, fără TVA, pentru bunuri şi servicii, dar şi cu valoarea mai mare de 150 de mii de lei, fără TVA, pentru lucrări, vor fi plasate pe pagina web oficială a Primăriei, www.chisinau.md. Pe site-ul autorităţilor locale vor fi publicate şi informaţiile privind atribuirea contractelor aferente, iar procedurile de desfăşurare a achiziţiilor publice vor fi înregistrate video.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...