(foto/video) Premieră: Noua generaţie SEAT Ibiza

După o serie de anunţuri intrigante care au fost lansate în spaţiul virtual, compania spaniolă SEAT a dezvăluit oficial cea de-a cincea generaţie a hatchback-ului compact Ibiza.

În cadrul prezentării noului său produs, SEAT a menţionat cu mândrie că acesta este primul automobil, parte a concernului Volkswagen Group, care este construit pe noua platformă MQB A0. În viitor aceasta va fi folosită pentru construcţia noilor generaţii Volskwagen Polo, Skoda Fabia, dar şi a unui crossover compact SEAT Arona.

Designul noului hatchback a fost făcut în stilul “fratelui” său mai mare din gamă – Leon. Maşina a devenit mai spaţioasă pentru pasageri şi s-a ales cu tehnologii noi care anterior nu erau disponibile.

În producţie va intra doar o variantă cu cinci uşi, una cu trei uşi şi un break nu va fi disponibilă. Reprezentanţii mărcii şi-au motivat decizia prin cererea scăzută a variantei cu trei uşi, dar şi prin premiera curândă a crossover-ului Arona.

O dată cu schimbul generaţiei SEAT Ibiza şi-a modificat şi dimensiunile: lungime 4.050 mm (-2 mm), lăţime – 1.780 mm (+87 mm) şi înălţime – 1.444 mm (-1 mm). Ampatamentul măsoară acum 2.564 mm (+95 mm). Volumul portbagajului este egal cu 355 litri. La acest capitol noul SEAT Ibiza este unul dintre cele mai bune automobile din segment.

Gama de motoare include o nouă unitate TSI Evo de 1.5 litri, care produce 150 de cai putere. Mai sunt disponibile un TSI de 1.0 litri care produce 95 sau 115 CP, dar şi un turbodiesel de 1.6 litri care poate genera 80, 95 sau 110 CP. De asemenea, noul SEAT Ibiza este disponibil din uzină şi într-o variantă CNG (gaz natural comprimat) care lucrează în comun cu un propulsor TSI de 1.0 litri!

Transmisiile pot fi mecanice cu cinci sau şase trepte, dar şi una robotizată DSG cu şapte trepte.

Noua generaţie SEAT Ibiza va fi disponibil în patru versiuni de echipare: S, SE, FR şi XCelence. Cea de bază va fi dotată cu un sistem multimedia cu ecran de cinci inci şi cu suport al interfeţelor Apple Car Play, Android Auto şi Mirror Link.

În versiunile mai scumpe va fi instalat un ecran de opt inci, cruise control adaptiv, blocuri optice cu LED-uri, sistem Beats audio cu şapte difuzoare şi un amplificator cu o putere de 300 waţi, dar şi lumină ambientală la interior.

Versiunea sport SEAT Ibiza FR este dotată cu o suspensie care îşi va schimba duritatea în funcţie de regimul ales (Comfort, Eco, Sport sau Individual), cu un kit exterior aerodinamic mai agresiv şi cu accente de culoare neagră la exterior.

Platforma de lansarea publică la nivel mondial va fi Salonul Auto de la Geneva.

Sursă imagini: Motor1

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/