Mii de oameni au protestat marţi noapte în mai multe oraşe din România, cerând demisia Guvernului

Mii de oameni au protestat, marţi noapte, în mai multe oraşe din România – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Craiova, Iaşi, Braşov – faţă de decizia Executivului de a adopta modificarea unor capitole importante din Codul Penal, referitoare la corupţie, printr-o ordonanţă de urgenţă. Anunţul oficial a venit de la Guvern după ora 22.00  iar documentul a fost publicat în timp record, după unu noaptea, în Monitorul Oficial.

La Bucureşti, circa 12.000 de protestatari s-au adunat noaptea în Piața Guvernului furioși nu doar de decizia luată de Guvernul Grindeanu cât și de modul în care aceasta a fost luată: fără transparență, pe fugă.

Digi24 scrie că, la un moment dat, mulţimea furioasă s-a năpustit asupra gardului din faţa Palatului Victoria. Jandarmii au intervenit imediat. Pentru a preveni alte incidente, zeci de jandarmi au venit fără oprire la Guvern. Deși în curtea Guvernului se aflau la începutul protestului peste 100 de jandarmi, acești au continuat să vină în număr tot mai mare pentru întăriri. Au venit înarmați cu tuburi de gaz și cu puști în eventualitatea în care spiritele se încing.

Imediat după declaraţiile de la Guvern, toate ieşirile şi intrările au fost blocate de SPP şi de jandarmi. Oamenii revoltați ameninţau că vor forţa uşile şi se vor năpusti pentru guvernanţi. Toată presa a rămas blocată în clădire până când din Piaţa Victoriei au plecat protestatarii.

Manifestantii au huiduit şi au scandat lozinci împotriva actualei guvernări. În Piața Victoriei s-a auzit „Ruşine, ruşine să vă fie!”, „Hoții! Hoții”, „DNA să vină să vă ia!”, „Trădătorii! Trădătorii!”.

Foto:News.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.