Băsescu renunță la politică și se retrage din funcția de președinte al PMP; Cum își motivează decizia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat marți noapte că „și-a încheiat misiunea politică în fruntea PMP” și că se retrage de la conducerea partidului.

Într-o postare pe Facebook, el a anunțat că și-a atins obiectivul politic de a crea un partid nou şi și-a încheiat şi misiunea politică în fruntea Partidului Mişcarea Populară, reușind să propulseze formațiunea politică în Parlamentul European și cel al României.

„Există o osatură sănătoasă a partidului, pe care o nouă generaţie de politicieni să poate să construiască un partid puternic. Eu consider că de azi, începând cu reluarea lucrărilor Parlamentului, mi-am încheiat mandatul în funcţia de preşedinte al PMP şi voi declanşa imediat procedurile de predare a ştafetei către cei care trebuie să preia responsabilitatea evoluţiei partidului”, a declarat Traian Băsescu.

El totuși a ținut să precizeze că „rămâne senator PMP şi membru al acestui partid, dar cei care vor conduce partidul pentru alegerile din 2019-2020 trebuie să-l preia de pe acum. Chiar evoluţia politică din ţară, cere oameni noi”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...