Neobişnuit! Un moldovean, prins de vameşii ruşi cu…26 kilograme de implanturi mamare de silicon

Caz mai puţin obişnuit la unul din punctele de trecere a frontierei din Rusia. Vameşii din Breansk a prins un moldovean care a încercat să transporte prin contrabandă 26 kilograme de implanturi mamare de silicon. Marfa era ascunsă în nişele tehnice ale trenului Chişinău-Moscova.

Presa rusă scrie că, în total, moldoveanul a încercat să transporte ilegal în Rusia 32 de implanturi de silicon, ce aveau un volum de la 230 până la 380 de ml. Acestea cântăreau 26 de kilograme.

Life.ru scrie că implanturile mamare transportate de moldovean erau de producţie americană. Silicoanele de acest fel se caracterizează prin faptul că au încorporate un cip care le permit medicilor să le implanteze fără mari probleme.

Silicoanele sunt elastice şi pot fi implantate fără incizii mari. În plus, ele sunt mai uşoare decât producţia similară a altor producători, scrie Life.ru.

Potrivit informaţiilor preliminare, marfa de contrabandă a fost estimată la 320 mii de ruble (circa 5000 de euro).

Implanturile de silicon au fost confiscate şi trimise pentru expertiza tehnică, iar moldoveanul s-a ales cu proces-verbal şi riscă sancţiune administrativă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.